Typer av lån

Lånetyper

Är du på jakt efter att låna upp till 500 000 kronor? Läs om de olika bankerna som erbjuder privatlån i 1-12 år och som få användas till vad du vill. Vi går igen nackdelar och fördelar med olika lånetyper och ger rekommendationer om vad man kan välja. Vi förklarar vad det innebär att man inte behöver någon säkerhet på lånet. Vår topplista kan hjälpa dig att hitta de rätta och bästa lånet.

Ett flexibelt lån kan vara lösningen på tillfälliga oförutsedda kostnader. Men det gäller också att jämföra alla flexibla lån för att få bäst villkor. Flexibla lån är samma sak som kreditlån och ger en kredit på ett förutbestämt maxbelopp. Man behöver inte utnyttja hela krediten utan man kan använda en viss del och därmed bara betala ränta och avgifter för den summa man behöver.

Behöver man ett lån?

Ett flexibelt lån kan vara ett bra komplement när man bygger om hemma eller hastigt måste köpa något men inte kan ta reda på total kostnad i förväg. Det kan också användas som en buffert till egentligen vad som helst eftersom flexibla lån är lån utan säkerhet och inte behöver vara öronmärkt för något specifikt.

Vet man i förväg att den egna ekonomin behöver temporära tillskott under en kort tid, så kan ett flexibelt lån vara en bra lösning. Det gäller att alltid bara använda så mycket av krediten som behövs och inte använda den till lyxkonsumtion, utan som en tillfällig ekonomisk avlastning.

Skillnaden på olika lån

Både flexibla lån och snabblån är högkostnadskrediter, men de skiljer sig åt när det gäller hur de används. Ett snabblån innebär att man lånar en summa pengar och sedan amorterar och betalar ränta på hela den summan. Med ett flexibelt lån så amorterar man och betalar ränta på den summa man använder.

Ett flexibelt lån kan vara bättre än ett snabblån, eftersom om man har ett kreditkonto så kan man utnyttja det när det behövs. När man betalat tillbaka kan man använda krediten igen utan att behöva ansöka om nya lån. Med snabblån så tas en ny kreditupplysning vid varje nytt lån.

Privatlån eller flexibelt lån?

Privatlån är bra när man behöver låna en större summa pengar utan säkerhet. Till en bil eller kontantinsats osv. Flexibla lån är smålån som görs sig bäst till just mindre utgifter och skall inte jämföras med privatlån eller andra större lån. Om du behöver låna pengar men inte vet hur mycket du exakt behöver, då kan ett kreditlån vara det alternativ som passar bäst.