Samlingslån 

 • Lånebelopp
  10 000 - 600 000 kr
  Ränta
  2.95 - 29.95 %
  Löptid
  1 år - 15 år
  Åldersgräns
  18 - 70 år
  • Betalningsanmärkning
  • Blancolån
  • Låneförmedlare
  Exempel: Uppläggningsavgift: 0 kr. Administrationsavgift: 0 kr. Inkomstkrav: 110 000 kr. Kreditupplysning via UC. 40 anslutna långivare. Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 600 000 kr kostar då 5 677 kr per månad (144 avbetalningar). Totalt 817 408 kr. Ingen startavgift eller aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).
 • Lånebelopp
  2 000 - 500 000 kr
  Ränta
  6,84 - 39,5 %
  Löptid
  1 mån - 10 år
  Åldersgräns
  18 - 80 år
  • Utan UC
  • Låneförmedlare
  Exempel: Uppläggningsavgift: 0 kr. Administrationsavgift: 0 kr. Inkomstkrav: 100 000 kr. 10 anslutna långivare. Kreditupplysning via Bisnode eller Creditsafe vid belopp upptill 50 000 kr. Kreditupplysning via UC vid belopp över 50 000 kr. Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26.05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggningsavgift samt aviavgift ger då en effektiv ränta på 29.4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.
 • Lånebelopp
  10 000 - 400 000 kr
  Ränta
  Individuellt %
  Löptid
  1 år - 20 år
  Åldersgräns
  18 år
  • Låneförmedlare
  Exempel: Uppläggningsavgift: 495 kr. Administrationsavgift: 0 kr. Inkomstkrav: 10 000 kr. Kreditupplysning via UC. Upp till 35 ansluta långivare. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%. Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nominell ränta på 5,91%. Effektiv ränta: 6,09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr per mån.

Det är lätt att samla på sig smålån, krediter och avbetalningar under tidens gång och tillslut sitter man med mängder utav olika lånetyper hos olika långivare. Ofta blir räntekostnaderna höga på dessa smålånen och eftersom du har flera olika långivare så tillkommer det ofta aviavgifter och andra kostnader helt i onödan. Ett mycket bättre alternativ är då att samla alla dina skulder och baka ihop dom till ett enda lån. Detta brukar kallas för ett samlingslån.

Genom att samla dina lån kan du:

 • Minska räntebetalningar: Ofta kan du hitta ett samlingslån med en lägre ränta än vad du betalar på dina nuvarande lån.
 • Förenkla din ekonomi: Istället för att hålla reda på flera betalningar varje månad kan du bara ha en att tänka på.
 • Skapa hanterbara betalningar: Genom att sprida ut betalningarna över en längre tid kan du göra dem mer hanterbara, särskilt om den nya räntan är lägre.

För dem som känner sig överväldigade av många smålån och skulder, erbjuder samlingslån därför en utmärkt möjlighet att återta kontrollen över sin ekonomi. Det betyder att du har en chans att snabbare bli skuldfri och ofta får man även ner sin månadskostnad samt räntekostnaden ordentligt.

Samlingslån

Låna pengar med betalningsanmärkning

Alla låneansökningar bedöms helt individuellt, men det finns några krav som de flesta långivare har som kan vara värda att ha i åtanke. Du behöver kunna uppvisa att du har en stabil inkomst. Långivaren kommer också i samband med din ansökan kunna se om du har andra pågående lån eller krediter som du betalar för varje månad. Så länge som du är skuldfri hos Kronofogden så är det möjligt att bli beviljad att låna pengar med anmärkningar.

Många som har hamnat i ekonomisk knipa har fastnat i kreditfällan där man köper på avbetalning. Det slutar då ofta med att man har dyra räntekostnader varje månad, men knappt betalar av något på krediterna. Många väljer i dessa fall att samla sina lån och krediter till ett enda lån. Det innebär att man snabbare blir skuldfri och dessutom får ner sin månadskostnad.

Lån med säkerhet eller utan säkerhet

När du ansöker om ett privatlån så är detta ett lån utan säkerhet. Det innebär att du inte har någon särskild pant för pengarna som du lånar. Billån och Bostadslån är ett lån med säkerhet, där fordonet eller byggnaden har ett värde som långivaren kan pantsätta om du inte kan betala ditt lån. Ett lån utan säkerhet innebär att du kan använda summan till vad du vill utan att behöva redovisa för långivaren vad du ska använda pengarna till.

Vissa personer tar t ex ett lån för att kunna betala handpenningen på 15 % i samband med att de också tar ett bolån på 85 % av kostnaden. I ett lån utan säkerhet så är det din privata ekonomi som är säkerheten och det som avgör om du blir beviljad ett lån eller ej.

Låna pengar med anmärkning

Många som har betalningsanmärkningar har eller har haft problem med ekonomin och inte alltid fått det att gå ihop. Det är inte en bra idé att låna pengar med anmärkningar om din ekonomiska situation inte är stabil. I de fall du ändå funderar på att ta ett lån med anmärkningar så bör detta bara vara till något som är absolut nödvändigt. Många av de som har betalningsanmärkningar väljer att ta just samlingslån för att kunna få ner sina kostnader.

Anledningarna till varför man behöver ta ett lån kan vara många. Många gånger beror det på oförutsedda kostnader man inte räknat med. Det kan var allt från att bilen behöver lagas snabbt till att kyl eller frys gått sönder. Vad du använder ditt lån till är helt upp till dig själv och inget du behöver redovisa.

Snabb utbetalning

När du ansöker om ett lån med anmärkningar och får ditt lån beviljat så kan du räkna med snabba utbetalningar. De flesta långivare betalar ut lånet samma dag, specifikt om långivaren använder samma bank som du själv. Om du inte får pengarna samma dag, så får du dem nästkommande dag. Det innebär att om du har drabbats av något oväntat och är i behov av ett snabbt lån, så behöver du inte vänta länge.

De flesta långivare har anpassat sina lån så att de ska vara enkla att ansöka om och så att pengarna kommer in fort. Dessa lån är avsedda att vara snabblån som du får in på ditt konto så snart som möjligt. Om du tar exempelvis ett sms lån så får du pengarna på ditt konto mer eller mindre direkt.